miércoles, 13 de septiembre de 2017

De xinta


(Ensalada na Cabaña de Conce)

     N’Asturies cómese bien, pero nun ta de más curiar d’au te metes porque pues entrar en dalgún sitiu afamáu y salir afamiáu. Talamente, hai llugares onde comes meyor de platu’l día que n’otros a la carta. Yo, toi avezáu a xintar en restoranes o sidreríes que me faigan sentir como en ca’l güelu, refugando’l buatu. Asina me fai sentir Conce na so Cabaña en Santuyanu de Les Regueres, onde me llanta unes fontes d'ensalada o pataques frites con pimientos que se salen de la mesa. Tamién m’afayo en Casa Dylsia de Valdunu. D’igual miente, en El Verbayu en L’Entregu o en La Casera en Soutu la Barca. Arriendes, a los vexetarianos nun nos ponen nenguna torga en camudar un platu de carne o pescáu por otru que sí puedas comer, lu que sí fixeron en El Sabugu (Saúco) de Xixón. De los llugares nos que se come mal, más val nun falar; sicasí, sí me prestaría comentar la ruindá del vezu perafitáu de cobrar el capiellu o los tarucos de pan, yá que n’unu de los afamaos -que nun voi citar-, nos mangaron 4,50 euros por dellos, dempués de que’l pote nun yera del día.




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