Sí, de mano, entré en Grau adulces, cuasi que como esa procesión que
percorría la cai na nueche na que tomaron esta semeya al atopame con Xabel
Alonso o como aquel vieyu Alsa que travesaba la Villa Moscona y me treslladaba
a Tinéu de la que yera neñu, allá pelos años 50 del pasáu sieglu. Dempués,
entamé a faer amigos, munchos d'ellos al traviés del Facebook o a cencielles
porque yá lleíen los mios blogues n'asturianu, eses humildes publicaciones
coles que me propunxi aportar el mio granín de sabla pa la recuperación de la
nuesa querida llingua asturiana. Dexé por ellos un tanto arrequexáu’l castellán
que me procuró matar el cocu de la publicación y superar el millón de copies
colos mios poemes y delles agabitadures lliteraries. Güei, tres mercar abellugu
xunto al Cubia, nun rindo de tornar siempres que puedo y de caleyar pel so
perguapu cascu urbanu o pel so afayadizu paséu fluvial, asina como d’esguilar a
los cuetos y pueblos de la redolada. Soi testigu de cómo medra la ufierta
turística y cultural d'esti conceyu. Soi amigu d'esa cultura, del so raigañu,
del folclor, del terrén y de les xentes d'Asturies en xeneral y de los de Grau,
en particular.
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