Lluis de Turiellos

Y un poeta orixinal, que ye una categoría a parte que dexa güelga propia nel camín de les lletres, que yá ye abondo. (Munches gracies, Lluis)

lunes, 26 de febrero de 2018

PRESTOSU ALMUERZU



    Pueque seya verdá’l que los asturianos seyamos bramente grandonos; sicasí, nun somos los primeros en too. Mirái  lu que papamos p’almorzar en Granada hai unos meses mui bien cerca d'un hotel de 4 estrelles: nun pudo ser más abondosu, más recién, nin más baratu (dos euros, café más la rosca completa). Imaxinái en cualesquier villa asturiana l’ésitu que diba a tener esti almuerzu y non tantu churru conxeláu como t’apurren davezu. Ye verdá que si vas per Bib Rambla, según t’avisen nos comentarios na Rede, en dellos llugares dante’l sablazu; pero pa eso tas tu, pa peñerar. Pa xintar, asocede otru tantu y por culpa d’ello los vexetarianos aneciamos en dir a aquellos sitios nos que si de primeru o segundu nun hai más que carne o pescáu te camuden el platu por otru de verde qu’arriendes–yos sal más baratu–. Una de les últimes vegaes que tuviéramos en Xixón, comimos nel “Saúco”, que nun tien mala fama, pero como nun tuvieron esa atención, pos nun vamos volver más ya asuntu atayáu.

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