Pueque seya verdá’l que los asturianos
seyamos bramente grandonos; sicasí, nun somos los primeros en too. Mirái lu que papamos p’almorzar en Granada hai unos
meses mui bien cerca d'un hotel de 4 estrelles: nun pudo ser más abondosu, más
recién, nin más baratu (dos euros, café más la rosca completa). Imaxinái en
cualesquier villa asturiana l’ésitu que diba a tener esti almuerzu y non tantu
churru conxeláu como t’apurren davezu. Ye verdá que si vas per Bib Rambla,
según t’avisen nos comentarios na Rede, en dellos llugares dante’l sablazu;
pero pa eso tas tu, pa peñerar. Pa xintar, asocede otru tantu y por culpa d’ello
los vexetarianos aneciamos en dir a aquellos sitios nos que si de primeru o
segundu nun hai más que carne o pescáu te camuden el platu por otru de verde –qu’arriendes–yos sal
más baratu–. Una de les últimes vegaes que tuviéramos en Xixón, comimos
nel “Saúco”, que nun tien mala fama, pero como nun tuvieron esa atención, pos
nun vamos volver más ya asuntu atayáu.
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