Siguimos esguilando al debalu pela faza baxo’l fechizu
del monte sagráu d’Abantos, l’encantu de “La Herrería” y les corrientes
telúriques del monasteriu de San Llorienzu. Pa que nun falte de nada, a 150
metros d’ésti, na cai Xaquín Costa, 8 a Carlos –enrazáu
en Tinéu– se–y
ocurrió abrir una sidrería, que quixo nomar “de Llovio”, onde xintamos. Ellí nos
afayamos como en ca’l güelu dende qu’entamáramos el nuesu particular camín
aniciáticu pel conceyu de El Escorial. La ufierta: sidra, llicores y toa triba
de productos asturianos abondo bien cocinaos; pero, sobre manera, l’amabilidá
de Carlos y tola so parentela. Arriendes, pa los vexetarianos como yo, siempres
s’alcuentren dispuestos a camudar daqué del platu del día por dalgo que seyas a
comer, talamente como en cualesquier otru restorán de los que me conocen pel
occidente y centru d’Asturies. Nestes semeyes podéis escuclar a Carlos col so
fíu Xabel (Javi) ya una de les raciones coles que me ceben (¡cómo pa quedar con
fame!). De lo que nun vos vais decatar ye qu’al llombu de la so camiseta
asoleyen una escomunal Cruz de la Victoria.
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